juodųjų serbentų uogienė: 4-5 šaukštų (arba rūgštesnis džemas)
penkių pipirų mišinys
druska
aliejus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos šlauneles išsikauliname, pamušame ploniau, pabarstome susmulkintais česnakais, pipirais ir druska.
2. Tada nugarinę persipjauname į tris, arba keturias dalis (ne iki galo, kaip parodyta nuotraukose žemiau) priklausomai nuo įdaro kiekio, pabarstome druska, žolelėmis bei pradėdamos nuo apatinio gabaliuko, išklojame ant jo šlaunelės pamuštos mėsą, ant jos morkų tarkuotų ir pakeptų su svogūnais sluoksnelį.
Reklama
3. Tuomet užverčiame kitą gabaliuką nugarinės, vėl padruskiname, išklojame vėl šlaunelėm, ant jų dedame patroškintų špinatų sluoksnelį (pakepame aliejaus šlakelyje česnako ir aštraus pipiro puselę, uždedame šaukštelį cukraus ir šaukštą citrinos sulčių, šiek tiek patroškiname), vėl užverčiame trečią sluoksnį nugarinės, vėl šlaunelė ir morkos ir paskutinį sluoksnį nugarinės, viršus galėtų būti su trupučių lašinuko, kurį negiliai įpjauname, visą šoną persmeigiame keliais smeigtukais, kad sutvirtinti, viršų, šonus gerai pabarstome, įtriname česnakais, druska, pipirais ir gausiai aptepame serbentų uogiene, ištrinta su pora šaukštų aliejaus.
4. Ant folijos papilame truputį aliejaus, uždedame kepsnį, sandariai suvyniojame bei padedame į šaldytuvą maždaug 4,5 valandos. Dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, kepame maždaug 75 minutes.
5. Po to praplešiame bei palaistome susidariusiu skysčiu, kepame dar kol dailiai paraudonuos. Galite valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Skanaus!
6. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.