pelėsinis sūris (itin gardu kriaušių bei mėlynojo pelėsinio sūrio derinys, ypač "Dor blue" sūrio)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš tešlos išspaudžiame apskritimus. O šioje vietoje galite daryti pagal du būdus, tai yra apskritimus sudedame į su kepimo popieriumi išklotą skardą arba pasigamintus apskritimus sudedame i metalines formeles. Tada paspaudžiame pirštais, kad gražiai suformuoti užkandėlės kraštelius. Jei naudojame pirmąjį būdą, tada apskritimo viduryje su šakute pabadome, kad krašteliai iškiltų, o viduriukas būtų žemiau nei krašteliai.
2. Po to kriaušę supjaustome kubeliais, o sūrį supjaustome riekelėmis. Paskui ant tešlos dedame kriaušes, ant kriaušių pelėsinį sūrį bei pašauname į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kol gražiai pakils ir paruduos. Skanaujame!
3. Pastebėjimas: Labai gardi užkandėlė, sultingų kriaušių bei pelėsinio sūrio derinys čia tiesiog nepakartojamas.