Šokoladu glaistyti imbieriniai sausainiai su medumi ir sviestu

2023-05-17 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladu glaistyti imbieriniai sausainiai su medumi ir sviestu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • medus: 150 gramų
    • sviestas: 85 gramų
    • imbieras
    • cinamonas
    • gvazdikėliai
    • maltas muskatas
    Glajui:
    • juodas šokoladas: 200 gramų
    • saulėgrąžų aliejus: 3 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais bei prieskoniais.
  2. 2. Medų sumaišome su sviestu bei kaitiname ant nedidelės ugnies, kol ištirps. Po to paliekame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į gautą masę supilame miltų mišinį, gerai išmaišome bei laikome šaldytuve maždaug 12 valandų.
  5. 4. Iš gautos tešlos iškočiojame 1 centimetro lakštą bei išspaudžiame norimos formos sausainius.
  6. 5. Tada dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą bei kepame maždaug 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol dailiai apskrus.
  7. 6. Paskui paliekame atvėsti.
  8. 7. Šokoladą sulaužome gabaliukais bei sumaišome su aliejumi. Gautą masę kaitiname ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirps. Po to šiek tiek atvėsiname.
  9. 8. Gautu glajumi ištepame sausainius. Laikome šaldytuve, kol visiškai sustings. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau imbierinių sausainių receptų rasite: Imbierinių sausainių receptau.
Šokoladu glaistyti imbieriniai sausainiai su medumi ir sviestu
Šokoladu glaistyti imbieriniai sausainiai su medumi ir sviestu
Šokoladu glaistyti imbieriniai sausainiai su medumi ir sviestu

Kotryna

Prie kavos tokius sausainius galėčiau valgyti tiesiog nesustodama. Labai skanu!
Atsakyti