1. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Suberkite svogūna ir kepkite maždaug 5 minutes arba kol suminkštės. Suberkite šoninę, kepkite dar 3-4 min arba kol paliks rusvo atspalvio. Sudėkite česnaką ir čili pipiriukus, kepkite dar maždaug 1 minutę. Sudėkite pomidorus ir pusę puodelio vandens. Dabar kaitinkite ant mažos ugnies maždaug 15 min arba kol šiek tiek sutirštės. Suberkite alyvuoges. Palikite dar šilti kol išvirs spagečiai.
2. Tuo tarpu virkite spagečius kitame puode pasūdytame vandenyje. Darykite taip kaip rašo spagečių pakelio instrukcija. Išvirusius spagečius verskite į pirmą mišinį ir maišykite kol gausis bendra masė.
3. Patiekite su parmezanu ir traškia duona.
4. Pastebėjimas: Šiek tiek aštrus patiekalas, kuriam neįmanoma atsispirti, tai spagečiai "amatriciana". Jie patiekiami su tarkuotu parmezanu ir traškia duona. Patiekalas tikrai bus šeimos mėgstamiausias.