pelėsinis sūris: ~200 gramų (aš naudojau Dor Blue)
mėgiami prieskoniai (vištienos marinatui naudotas karis, druska, truputis citrinos žievelės bei citrinos sultys)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pamarinuojame vištieną. Vištienos krūtinėles supjaustome norimo dydžio kubeliais, dedame karį, druską, citrinos žievelės bei citrinos sulčių (jų nepadauginame, jų reikia dėl aromato ir labai skanu, kai citrinos skonis susimaišo su čili pipiru).
2. Tuomet įkaitiname keptuvę, dedame pasmulkintą česnaką, sukapotus svogūnus bei tarkuotą imbierą. Jiems pakepus, sudedame vištieną. Vištienai truputį pakepus sudedame smulkiai sutarkuotą čili pipirą. Viskam gerai apkepus, dedame grietinę, kai grietinė pradės kunkuliuoti, sudedame kubeliais supjaustytą pelėsinį sūrį bei vis maišome, kol jis ištirps. Jei reikia dedame dar druskos.
Reklama
3. Išsiverdame makaronus, užpilame pasiruoštu padažu bei mėgaujamės. Skanaus!