1. Pirmiausiai orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausuosius produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską, muskato ir kvapiuosius pipirus.
Reklama
3. Kitame dubenyje mikseriu plakite aliejų, sumaišytą su ruduoju cukrumi.
4. Sudėkite kiaušinius, vanilę ir nustatę maksimalų greitį plakite maždaug 1 minutę.
5. Tuomet, nustatę lėčiausią mikserio greitį, sausuosius produktus įmaišykite į skystąją masę. Maišykite kol tešla bus vientisa.
6. Pridėkite tarkuotų morkų, razinų ir smulkintų graikiškų riešutų. Išmaišykite ranka ir dėkite tešlą į kepimo formą, prieš tai storai išteptą sviestu. Skarda turėtų būti maždaug 30x20 centimetrų dydžio.
7. Kepkite maždaug 55 - 60 minučių, mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas visiškai iškepęs, o iškepusį visiškai atvėsinkite.
8. Pertepimui. Maskarponę sumaišykite su pienu ir vanile.
9. Dėkite puodelį cukraus pudros, mikseriu nedideliu greičiu paplakite, kol cukraus pudra išsimaišys, tuomet dėkite kitą puodelį, visiškai išmaišykite ir tik tuomet trečią.
10. Atvėsusį pyragą perpjaukite į tris sluoksnius ir pertepkite paruoštu kremu.
11. Viršų pabarstykite smulkintais karijų riešutais ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.