Svogūnų patale troškinta kiaulienos sprandinė

2018-06-24 Autorius WorldRecipes.lt

Svogūnų patale troškinta kiaulienos sprandinė

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė (kiek norisi, svarbu tik susipjaustyti kaip kepsnius)
    • svogūnai: 2-3 (didesni)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • pipirai
    • čili pipiriukai: 1
    • adžikos prieskoniai
    • vanduo: 0,5 puodelio
    • šviežios petražolės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos sprandinę susipjaustome bei gerai įtriname druska, pipirais ir adžikos prieskoniais. Paliekame maždaug valandėlę pasimarinuoti.
  2. 2. Tuomet svogūnus susipjaustome riekelėmis. Sprandinės kepsniukus apkepame gerai įkaitusiame alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po maždaug kelias minutes, išimame. Į keptuvę dedame svogunus, kuriuos ant silpnos ugnies troškiname bei kai jau jie pradės darytis skaidrūs įspaudžiame česnako skiltelę, viska pakepiname minutę ir užpilame vandeniu.
  3. Reklama
  4. 3. Tada užedame kepsniukus bei troškiname kelis kartus juos apversdamos maždaug 60 minučių, kol šie bus minkšti minkšti. Aš pati dar kartos nuo karto uždengdavau, kad skystis nenugaruotų. O į pabaigą jau išvis atidengiau, nes nesinorejo tiek skysčių. Pasibarstykite švieziomis petražolėmis bei skanaukite!
Mėsainiai su ilgai kepta plėšyta kiauliena
(3)