Orkaitėje kepti kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

2024-01-26 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepti kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais
Ar būna taip, kad žiemos sezonu labai pasiilgstate skanių kiaulienos šašlykų, bet į lauką nesinori eiti jų kepti? Tomis dienomis noriu pasiūlyti Jums išeitį - iškepti skanius šašlykus orkaitėje. Šį kartą juos pamarinavau acte ir kepiau su svogūnais. Man tai vienas pačių geriausių paruošimo būdų, kuris tikrai nenuvilia. Imkite šį receptą ir Jūs. Galiu pažadėti, kad skani vakarienė visai šeimai bus garantuota! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 800 gramų
    • svogūnai: 4
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • actas: 4 valgomųjų šaukštų
    • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulienos mėsą supjaustykite gabaliukais bei sumaišykite su aliejaus, druskos, acto, pipirų, cukraus ir krakmolo mišiniu.
  2. 2. Palikite marinuotis mažiausiai 60 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką medinius iešmelius (man prireikė 8) užmerkite vandenyje.
  5. 4. Tuomet svogūnus nulupkite bei kiekvieną perpjaukite į 4 dalis.
  6. 5. Ant iešmelių verkite 2 gabaliukus mėsos, 1 ketvirtadalį svogūno ir taip toliau.
  7. 6. Po to orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros, iešmelius dėkite ant grotelių bei kepkite maždaug 10 minučių.
  8. 7. Paskui kaitrą sumažinkite iki 190 laipsnių bei kepkite dar maždaug 40 minučių.
  9. 8. Patiekite su virtais ryžiais bei šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!

Monika

Tikrai labai gerai gavosi. Šašlykai buvo labai minkšti ir be galo skanūs.
Atsakyti
Kiaulienos kepsnys apvyniotas šonine
(10)