Tailandietiškos jautienos salotos

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tailandietiškos jautienos salotos

Ingredientai

    • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
    • 400 g jautienos nugarinės
    • 100 g Pekino kopūsto lapų
    • 1 sauja mėtos lapelių
    • 1 sauja kalendros lapelių
    • 1 puodelis šparaginių pupelių
    • 1 dėžutė vyšninių pomidorų, supjaustytų pusiau
    • 1 griežinėliais supjaustytas agurotis
    • 1 plonais griežinėliais supjaustytas raudonasis svogūnas
    Padažui:
    • 1/3 puodelio saldaus čili padažo
    • Sutarkuota 1 žaliosios citrinos žievelė
    • 2 valgomieji šaukštai žuvų padažo
    • 1 trinta česnako skiltelė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant didelės ugnies.
  2. 2. Kepkite jautieną po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol apkeps. Padėkite atskirai ir uždenkite, kad neatšaltų.
  3. 3. Padažas: dubenėlyje suplakite visus ingredientus ir padėkite atskirai.
  4. 4. Į didelį dubenį sudėkite kopūstą, žoleles, šparagus, pomidoriukus, agurką ir svogūną.
  5. 5. Plonai supjaustykite jautieną. Sumaišykite su salotomis ir padažu prieš pat patiekdami.
  6. 6. Pastebėjimas: Gaivios ir sočios salotos pietų stalui ar priešpiečiams. Įpjaustykite čili pipiriukų, jei norisi aštrumo.
Agurkų kimchi
(1)
Pad Thai su vištiena
(2)
Pati skaniausia Tom Yum Goong sriuba su tom yum pasta
(3)
Kiauliena azijietiškai
(2)
Laukiniai ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu
(7)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)