Tarkuotų morkų užtepėlė su varške, mocarelos sūriu ir jogurtu

2024-03-11 Autorius WorldRecipes.lt

Tarkuotų morkų užtepėlė su varške, mocarelos sūriu ir jogurtu
Jau esu ne vieną kartą minėjusi, kad mėgstu ruošti pačias įvairiausias užtepėlės ir su jomis eksperimentuoti. Pastaruoju metu užėjo noras "pažaisti" su įvairiomis morkų užtepėlėmis. Ir šiandien pasidalinsiu labai patikusiu variantu su varške, mocarelos sūriu ir jogurtu, kurį paruošti nėra sunku. Gaminau jau keletą kartų ir tikrai gaminsiu dar ateityje. Šiandien išmėginkite ir Jūs, nenusivilsite.

Beje, šiais patikusiais morkų užtepėlių variantais jau dalinausi anksčiau, kuriuos taip pat rekomenduoju išmėginti:
- česnakinė morkų užtepėlė;
- nevirtų morkų užtepėlė su kiaušiniais;

O dabar imamės gamybos! 

Ingredientai

    • smulkiai tarkuotos morkos: 100 gramų
    • varškė: 125 gramų
    • tarkuotas mocarelos sūris: 50 gramų
    • graikiškas baltas natūralus jogurtas: 1 valgomojo šaukšto
    • alyvuogių aliejus: kelių lašų
    • citrinos sultys: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tarkuotas morkas sumaišome su varške.
  2. 2. Tada įmaišome taip pat tarkuotą mocarelos sūrį.
  3. 3. Įdedame jogurto ir pagardiname alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis.
  4. 4. Po to pagardiname pipirais bei druska.
  5. 5. Patiekiame apibarstę laiškiniais česnakais (nėra būtina). Mėgaujamės geru skoniu!
Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems
(3)
Užkandėlės su širdelėmis
(3)
Užkandiniai keksiukai su mėsa, sūriu ir česnaku
(5)
Raudonųjų lęšių humusas
(1)