1. Pirmiausia varškę, kiaušinį, po žiupsnį cukraus bei druskos dėkite į indą - trinkite šakutės pagalba.
2. Tuomet pridėkite miltų - tiek, kad pradžioj maišyti, paskui būtų galima minkyti. Vyniokite tešlą į dešreles, pjaustykite į maždaug 2 centimetrų gabalėlius. Galite sukti į rutuliukus. Arba perbraukite per bulvinės tarkos vidinę pusę.
Reklama
3. Tada pasūdykite bei užvirkite vandenį – meskite virtinukus į puodą. Laukite kol iškils. Kai jie jau plaukioja paviršiuje virkite maždaug 4-5 minutes.
4. Tuo tarpu kol durniukai verda, pasigaminkite padažą – į keptuvę meskite maždaug piršto dydžio sviesto gabaliuką, porą šaukštų grietinės bei druskos.
5. Padažiuką patiekite su išvirtais virtinukais. Skanaukite!
6. Pastebėjimas: Aš pati varškėtukus mėgstu tik sūrius, bet kas mėgstate galite pasiserviruot su padažiuku uogienės, cukraus ir grietinės.
7. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.
Neklaidinkit 😉
Receptas - VARŠKĖTUKAI.
O DURNIUKAI - cepelinų masės "dubenėliai" (mažas rutuliukas su įspausta duobute) su įvairiais padažais 😉
Atsakyti
Stanislava Šileikienė
Neklaidinkit... Ežiukai yra daromi per apverstą tarką, turi gautis "spygliukai", o čia pas jus virtinukai...
Atsakyti
Aušra Butiene
Jei jau tokia gaspadine..tai ežiukai per tarka,daromi be varškės.. nereikėtų kritikuot
Brone
Šiaip tai... Jie vadinami briedžiukais
LINA
NEKLAIDINKIT...ežiukai daromi per tarką apverstą...o visa kita vadinkit kaip norit...
Atsakyti
Džiumbadre
Sutinku, kaip galima klaidint žmones.
Gitana
Labai skanu dukra užsimanė ir pagamino, visa šeima liko patenkinta! :)
Ernesta
Atsakyti
Asta
Atsakyti
Stanislava Šileikienė
Atsakyti
Aušra Butiene
Brone
LINA
Atsakyti
Džiumbadre
Gitana
Aldona
Atsakyti
Putinas
Atsakyti
Martynas
Atsakyti
Euforija
Vaiva
Atsakyti
Birutė
Atsakyti
Sengalvėlė
Atsakyti
Saulė
Atsakyti