Tinginiai (ežiukai arba durniukai, tiesiog varškės virtinukai)

2018-02-09 Autorius Nekenčiu virtuvės

Tinginiai (ežiukai arba durniukai, tiesiog varškės virtinukai)

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų (naudota 9% riebumo)
    • miltai: 1 puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • cukrus
    Padažui:
    • grietinė / sviestas / cukrus / uogienė (pasirinktinai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę, kiaušinį, po žiupsnį cukraus bei druskos dėkite į indą - trinkite šakutės pagalba.
  2. 2. Tuomet pridėkite miltų - tiek, kad pradžioj maišyti, paskui būtų galima minkyti. Vyniokite tešlą į dešreles, pjaustykite į maždaug 2 centimetrų gabalėlius. Galite sukti į rutuliukus. Arba perbraukite per bulvinės tarkos vidinę pusę.
  3. 3. Tada pasūdykite bei užvirkite vandenį – meskite virtinukus į puodą. Laukite kol iškils. Kai jie jau plaukioja paviršiuje virkite maždaug 4-5 minutes.
  4. 4. Tuo tarpu kol durniukai verda, pasigaminkite padažą – į keptuvę meskite maždaug piršto dydžio sviesto gabaliuką, porą šaukštų grietinės bei druskos.
  5. 5. Padažiuką patiekite su išvirtais virtinukais. Skanaukite!
  6. 6. Pastebėjimas: Aš pati varškėtukus mėgstu tik sūrius, bet kas mėgstate galite pasiserviruot su padažiuku uogienės, cukraus ir grietinės.
  7. 7. Pastebėjimas: YouTube radau labai gerą ir panašų receptą, kurio dar nespėjau išmėginti, bet būtinai pamėginsiu. Jeigu ir Jums būtų įdomu, tai prisegiau video savo įrašo pabaigoje.


Ernesta

Labai skanūs. ačiū už receptą
Atsakyti

Asta

Neklaidinkit 😉 Receptas - VARŠKĖTUKAI. O DURNIUKAI - cepelinų masės "dubenėliai" (mažas rutuliukas su įspausta duobute) su įvairiais padažais 😉
Atsakyti

Stanislava Šileikienė

Neklaidinkit... Ežiukai yra daromi per apverstą tarką, turi gautis "spygliukai", o čia pas jus virtinukai...
Atsakyti

Aušra Butiene

Jei jau tokia gaspadine..tai ežiukai per tarka,daromi be varškės.. nereikėtų kritikuot

Brone

Šiaip tai... Jie vadinami briedžiukais

LINA

NEKLAIDINKIT...ežiukai daromi per tarką apverstą...o visa kita vadinkit kaip norit...
Atsakyti

Džiumbadre

Sutinku, kaip galima klaidint žmones.

Gitana

Labai skanu dukra užsimanė ir pagamino, visa šeima liko patenkinta! :)

Aldona

Paprasta, pigu ir labai skanu. :)
Atsakyti

Putinas

Man nesvarbu koks pavadinimas, svarbu skonis ir kvapas
Atsakyti

Martynas

Labai skanus virtinukai. Rekomenduočiau šita receptą!
Atsakyti

Euforija

Varškėtukai čia... Ne virtinukai... 😄

Vaiva

Skanu 😋 labai malonus kvapas
Atsakyti

Birutė

Vietoje miltų dėkite krakmolą, bus minkštučiai.
Atsakyti

Sengalvėlė

Tai tinginėliai, mielieji
Atsakyti

Saulė

Pas mus vadindavo abriedukai arba virti varškėčiai.. o iš tos pačios tešlos kepdavo keptus varškecius. Būdavo gamindavo mokyklos valgykloje
Atsakyti
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)