Tobulo skonio nekeptas sūrio pyragas

2018-01-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Tobulo skonio nekeptas sūrio pyragas

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • sausainiai: 200 gramų
    • maskarponės sūris: 600 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 300 gramų
    • "Damų" likeris: 2 šaukštų (nebūtinai)
    • miltelinis cukrus: 100 gramų
    • uogos: kelios (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius susmulkiname iki smulkių gabalėlių bei išmaišome su lydytu sviestu. Sausainių mase išklojame torto formos dugną.
  2. 2. Tuomet maskarponės sūrį išsukame su likeriu bei milteliniu cukrumi.
  3. 3. Po to grietinėlę suplakame iki standžių putų bei sumaišome su maskarponės kremu.
  4. 4. Tada sūrio bei grietinėlės masę sukrečiame ant sausainių pagrindo, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą sustingti.
  5. 5. Galiausia išėmusios iš šaldytuvo puošiame uogomis. Skanaujame!
Paprastas slyvų pyragas
(5)