Minkštas ir purus apverstas slyvų pyragas su vanile

2020-11-23 Autorius Skanūs kąsneliai

Minkštas ir purus apverstas slyvų pyragas su vanile
Tai labai minkštas ir pyragas su saldžiomis slyvomis. Jis tiesiog fantastiškas valgant su ledais arba grietinėle. 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra ~20 centimetrų pyragui. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Slyvų sluoksniui:
    • mėlynos slyvos: ~500 gramų (reikia tiek, kad uždengtų kepimo formos dugną)
    • cukrus: 150 gramų
    • sviestas: 25 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    Tešlai:
    • miltai: 225 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • 30% riebumo grietinė: 90 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia slyvas nuplauname. Padaliname į keturias dalis ir išimame kauliukus.
  2. 2. Tada cukrų užpilame vandeniu ir kaitiname, kol ištirpsta. Įmaišome sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Perkeliame sirupą į kepimo indą, kuriame kepsime. Ant sirupo išdėliojame slyvas.
  5. išdėliotos slyvos keptuvėje
  6. 4. Tešla: Cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinius išmaišome kartu su minkštu sviestu. Įmaišome grietinę iki vientisumo.
  7. 5. Beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, soda bei druska. Po to po šaukštą supilame pieną.
  8. 6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  9. 7. Iškepusį pyragą maždaug 5 minutes palaikome kambario temperatūroje, tada išverčiame į lėkštę.
  10. apvertas slyvų pyragas
  11. 8. Patiekiame su ledais arba grietinėle ir lepinamės!
  12. apvertas slyvų pyragas su ledais arba grietinėle
  13. 9. Rekomendacija: Daugiau slyvų pyragų receptų rasite: Slyvų pyragai.
  14. apvertas pyragas su slyvomis
Vyšnių pyragas | Receptas
(7)