Greitas rabarbarų pyragas

2018-12-18 Autorius WorldRecipes.lt

Greitas rabarbarų pyragas
Itin gardus, pigus ir greitas pyragas su rabarbarais. Už šį receptą norėčiau padėkoti savo draugei, kuri parodė kaip jį pagaminti. Paprastai, bet labai skaniai! 

Šiame pyrage vietoje rabarbarų taip pat  galite dėti supjaustytų obuolių, kriaušių, slyvų, vyšnių arba miško uogų, labai gardu tiek šiltas su ledų kamuoliuku arba saldžia grietine, tiek atvėsęs prie kavos arba arbatos puodelio.

Gaminant buvo naudojama 21 centimetro skersmens forma.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 nepilnos stiklinės
    • nugesinta soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • rabarbarai: ~400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi.
  2. 2. Paskui palaipsniui suberiame persijotus miltus, vanilinį cukrų, sudedame nugesintą sodą (aš nugesinu actu). Viską išmaišome iki vientisos masės.
  3. 3. Rabarbarus nulupame bei supjaustome.
  4. 4. Tuomet kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi arba ištepame sviestu.
  5. 5. Supilame pusę paruoštos masės, suberiame rabarbarus bei užpilame likusia mase.
  6. 6. Tada dedame į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame maždaug 25 minutes arba iki sauso medinio pagaliuko (įsmeigus bei ištraukus pagaliuką į pyrago vidurį jis privalo būti sausas). Skanaujame!
Mielinis pyragas - cukriukas
(2)
Morkų pyragas su varškės kremo pertepimu
(8)
Figų ir migdolų pyragas
(2)
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)