Apelsininis pyragas su aguonomis

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Apelsininis pyragas su aguonomis
Išmėginau šį receptą, kurį radau senoje receptų knygoje. Gavosi toks paprastas, drėgnas ir labai gardus apelsininis pyragas su aguonomis, kuris greit buvo suvalgytas prie kavos ir ne tik... Vyras sakė, kad po poros dienų turėsiu pakartoti, nes jam labai patiko! Tad pasidalinu šiuo paprastu receptu ir su Jumis.

Ingredientai

    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • aguonos: 50 gramų
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • apelsinai: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmaišykite kiaušinį. Berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, bei gerai išmaišykite.
  2. 2. Tuomet berkite nuplikytas aguonas, nutarkuotas apelsino žieveles bei supilkite išspaustas apelsinų sultis. Viską ganėtinai gerai išmaišykite. Po to skardą išklokite kepimo popieriumi bei supilkite tešlą.
  3. 3. Galiausiai kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes arba kol iškepa. Skanaukite!

Viktorija

Išmėginau, galiu pasakyti tik tiek, kad bus gaminamas dar ne vieną kartą!
Atsakyti
Apelsininis pyragas su aguonomis
Pyragas su varške ir rabarbarais
(5)