Burrata yra itališkas sūris, garsėjantis savo švelnia tekstūra ir unikaliu skoniu. Iš išorės ji panaši į mocarelą, bet viduje yra kreminė ir švelni sūrio masė, pagaminta iš mocarelos ir grietinėlės. Burrata pavadinimas kilęs iš itališko žodžio „burro“, reiškiančio sviestą, kuris pabrėžia šio sūrio kreminę tekstūrą.
Burrata kilusi iš Apulijos regiono Pietų Italijoje ir dažniausiai gaminama iš karvės pieno, nors kai kuriose vietovėse naudojamas ir buivolių pienas. Ji puikiai tinka patiekti su šviežiomis daržovėmis, pomidorais, alyvuogių aliejumi ar duona. Dėl savo subtilaus skonio burrata dažnai naudojama kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras įvairiuose patiekaluose.
Vienas iš gardžių būdų panaudoti burratos sūrį - pasigaminti užkandį su keptais pomidorais. Lengvas, greitas, nepaprastai skanus užkandis. Subalansuotas vasarai, bet tikrai skanu mėgautis visus metus.
Redakcijos patarimas - rekomenduojame česnakų kiekį pasikoreguoti pagal mėgstamą aštrumo lygį.
Daugiau idėjų ką pagaminti su burratos sūriu galite
rasti čia.
Daugiau idėjų įvairiems užkandžiams galite
rasti čia.