Tortas "Baltasis braškių sapnas" | Receptas

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Tortas "Baltasis braškių sapnas" | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • cukrus: 75 gramų
    • miltai: 75 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Želės sluoksniui:
    • braškės: 200-300 gramų
    • braškinė želė: 1 pakelio
    • vanduo: 250 mililitrų
    Kremui:
    • saldintas sutirštintas pienas: 0,5 indelio
    • grietinėlė: 200 gramų (35%)
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • varškė: 180 gramų (1 pakelio)
    • želatina: 15 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • braškės: torto papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinius su cukrumi plakite plaktuvo pagalba, kol masė padvigubėja bei tampa tiršta. Kepimo miltelius sumaišykite su persijotais miltais bei po truputėlį berkite į kiaušinius vis plakdamos plaktuvu. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pilkite tešlą bei kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15–20 minučių. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 3 lakštus.
  2. 2. Želės sluoksnis: Turimą vandenį statykite ant vidutinės ugnies bei maišydamos jame tirpinkite želės miltelius. Kai želė ištirpsta, atvėsinkite bei laikykite šaldytuve, kol pradės stingti (turėtų būti jau lengvos drebučių konsistencijos, nes kitaip skystis susigers į biskvitą). Kai želė ima stingti, imkite apatinį torto lakštą, dėkite į formą, ant jo išdėliokite per pusę perpjautas braškes. Ant jų užpilkite (sudėkite) želę (drebučių konsistencijos) ir statykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei želė gerai nesubėga tarp braškių, palyginkite su šaukštu, kad užsipildytų tarpeliai.
  3. Reklama
  4. 3. Kremas: Želatiną užpilkite 45 mililitrais vandens bei palikite išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki standumo. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, išmaišykite su saldintu sutirštintu pienu, įmaišykite išplaktą trynį bei viską maišykite iki vientisos masės. Po truputį šią masę dėkite į grietinėlę bei atsargiai maišykite, kad grietinėlė nesukristų. Želatiną ištirpinkite ant vidutinės ugnies, atvėsinkite bei išmaišykite su kremu. Kremą galite apie 15–20 minučių palaikyti šaldytuve, kad pradėtų stingti. Tuomet iš antro biskvito lakšto stikline išpjaukite skritulius. Pusę biskvitinių skritulių išdėliokite ant sustingusio želės sluoksnio. Užpilkite du trečdalius kremo. Dėkite trečią lakštą (prieš tai apipjaustydamos jo šonus maždaug 0,5 cm) ir pilkite likusį kremą. Statykite į šaldytuvą stingti. Sustingusį išimkite iš formos. Biskvito likučius padžiovinkite orkaitėje, sumalkite arba sutrupinkite bei papuoškite jais torto šonus. Viršų puoškite braškėmis. Skanaukite!
  5. 4. Pastebėjimas: Labai įdomaus skonio tortas – ir pakankamai saldus, ir pakankamai gaivus tuo pat metu. Tik aš kitą kartą vietoje paprastos varškės rinkčiausi kreminę, desertinę, kurioje nėra varškės grūdelių, nes paprastoje, nors ir pertrynus per sietelį, jie šiek tiek juntami. Bet nepaisant to tortas gavosi fantastiškas.
Tortas "Baltasis braškių sapnas" | Receptas

Danute Dapkuviene

Jau daug kartu darytas, labai lengvas gaminimas. Ir dieviskas skonis 🥰
Atsakyti
Sodrus kavos tortas
(13)
Šokolado ir citrusinių vaisių tortas
(3)
Lietinių blynų tortas su varške
(15)
Tortas "Vyšnių korys"
(7)