Tortas "Markiza" - labai sotus, bet labai skanus ir įdomus tortas

2019-02-21 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Markiza" - labai sotus, bet labai skanus ir įdomus tortas

Ingredientai

    Trapiems lakštams:
    • margarinas kepimui: 350 gramų
    • kiaušinių tryniai: 7
    • grietinė: 3 didelių šaukštų (30% riebumo)
    • miltai: 3,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 ml.)
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    Bezei:
    • kiaušinių baltymai: 7
    • cukrus: 2 stiklinių
    • stambiai malti ir paskrudinti graikiški riešutai: 2 stiklinių
    Kremui: 
    • kambario temperatūros kondensuotas pienas: 2 indelių
    • kambario temperatūros sviestas: 450 gramų
    • kakava: 2 arbatinių šaukštelių
    • labai stiprus kavos užpilas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lakštams margariną ištirpinkite bei atvėsinkite. Dubenyje mikseriu plakite kiaušinių trynius bei grietinę (maždaug 2 minutes), po to sudėkite nugesintą sodą, ir dar paplakite. Supilkite margariną bei vėl gerai išplakite. Suberkite miltus bei išmaišykite mediniu šaukštu, paskui suminkykite ir padėkite į šaldytuvą 40 minučių.
  2. 2. Atšalusią tešlą padalinkite į 10 lygių dalių, iš kiekvienos iškočiokite 16 centimetrų skersmens plonus lakštus, apipjaustykite.
  3. 3. Tuomet išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi (cukrų beriame dalimis, per 6 kartus), turi gautis standi bezė.
  4. 4. Ant kiekvieno lakšto aptepkite po lygiai bezės, apibarstykite riešutais .
  5. 5. Tada kepkite 200 laipsnių temperatūros (190 laipsnių su fenu) įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių (kol bezė pakils, o tešlos krašteliai gražiai paruduos). Iškepusius lakštus paliekame atvėsti.
  6. 6. Kremui sviestą mikseriu plakite iki kol padvigubėja bei pašviesėja. Nuolatos plakdamos po nedaug pilkite kondensuotą pieną. Įpusėjus pilti kondensuotą, sudėkite kakavą, paskui supilkite likusį kondensuotą pieną, ir pabaigoje nuolatos maišydamos maža srovele supilkite kavą.
  7. 7. Gautą kremą tepkite konditeriniu švirkštu arba maišeliu su antgaliu. Ant pirmo lakšto darykite lygiagrečias linijas, palikdamos tarp jų nedidelius tarpus (1-2 milimetrų). Dėkite kitą lakštą bei vėl braižykite lygiagrečias linijas tik kita kryptimi. Taip susluoksniuokite visus lakštus. Skanaukite!
  8. 8. Pastebėjimas: Betepant bezę ant dar nekeptų lakštų, nereikia tepti iki pat krašto, nes kepdama ji pasipučia bei išsiplečia. Gaunasi itin sotus, bet labai gardus ir įdomus tortas. Prieš valgant palaikome šiek tiek kambario temperatūroje.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas "Markiza" - labai sotus, bet labai skanus ir įdomus tortas
Paprastas tortas su braškėmis ir maskarpone
(1)
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)
Tortas "angelo ašara" su persikais
(1)