1. Iš pradžių lakštams margariną ištirpinkite bei atvėsinkite. Dubenyje mikseriu plakite kiaušinių trynius bei grietinę (maždaug 2 minutes), po to sudėkite nugesintą sodą, ir dar paplakite. Supilkite margariną bei vėl gerai išplakite. Suberkite miltus bei išmaišykite mediniu šaukštu, paskui suminkykite ir padėkite į šaldytuvą 40 minučių.
2. Atšalusią tešlą padalinkite į 10 lygių dalių, iš kiekvienos iškočiokite 16 centimetrų skersmens plonus lakštus, apipjaustykite.
3. Tuomet išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi (cukrų beriame dalimis, per 6 kartus), turi gautis standi bezė.
4. Ant kiekvieno lakšto aptepkite po lygiai bezės, apibarstykite riešutais .
5. Tada kepkite 200 laipsnių temperatūros (190 laipsnių su fenu) įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių (kol bezė pakils, o tešlos krašteliai gražiai paruduos). Iškepusius lakštus paliekame atvėsti.
6. Kremui sviestą mikseriu plakite iki kol padvigubėja bei pašviesėja. Nuolatos plakdamos po nedaug pilkite kondensuotą pieną. Įpusėjus pilti kondensuotą, sudėkite kakavą, paskui supilkite likusį kondensuotą pieną, ir pabaigoje nuolatos maišydamos maža srovele supilkite kavą.
7. Gautą kremą tepkite konditeriniu švirkštu arba maišeliu su antgaliu. Ant pirmo lakšto darykite lygiagrečias linijas, palikdamos tarp jų nedidelius tarpus (1-2 milimetrų). Dėkite kitą lakštą bei vėl braižykite lygiagrečias linijas tik kita kryptimi. Taip susluoksniuokite visus lakštus. Skanaukite!
8. Pastebėjimas: Betepant bezę ant dar nekeptų lakštų, nereikia tepti iki pat krašto, nes kepdama ji pasipučia bei išsiplečia. Gaunasi itin sotus, bet labai gardus ir įdomus tortas. Prieš valgant palaikome šiek tiek kambario temperatūroje.
9. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.