Nerealaus skonio, itin gardus, purus šokoladinis tortas su slyvomis ir graikiniais riešutais. Esu tikra, kad tokį gaminsiu dar ne kartą, nes visiems ragavusiems labai patiko.
1. Biskvitas: Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos ir 20 gramų cukraus, plakame iki standumo.
2. Į kiaušinių trynius plakdamos pilame karštą vandenį, supylusios plakame dar maždaug 60 sekundžių. Suberiame 160 gramų cukraus ir plakame, kol cukrus ištirps, o masė taps šviesi bei puri.
Reklama
3. Tada trynius atsargiai sumaišome su baltymais.
4. Po to miltus sumaišome su kepimo milteliais bei kakava. Suberiame į tešlą. Atsargiai permaišome iki vientisumo.
5. Supilame į kepimo skardą (maždaug 18 centimetrų diametro). Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
6. Kremas: Želatiną užpilame 30 mililitrų šalto vandens.
7. Paliekame išbrinkti.
8. Grietinėlę išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje.
9. Sumaišome su kondensuotu pienu bei įmaišome į plaktą grietinėlę.
10. Riešutus bei slyvas pasmulkiname, kartu su šokoladu suberiame į kremą. Pagardiname vanile.
11. Po to biskvitą perpjauname į tris dalis. Dedame į torto formą ir pertepame du sluoksnius kremo, paliekame kremui sutvirtėti maždaug 60 minučių šaldytuve.
12. Viršų paliekme neteptą.
13. Glazūra torto viršui: Viską ištirpiname ant karšto vandens vonelės ir apliejame sustingusį tortą.
14. Papuošiame riešutais bei šokoladu. Lepinamės!
15. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Aušra
Mūsų šeimai šis receptas labai patinka. Gaminome jau ne kartą!
Atsakyti
Gidonė
Kažkas su tešla negerai, ar tik miltų ne per daug. Gavosi kieta.
Atsakyti
Aušra
Atsakyti
Gidonė
Atsakyti