Tortas "Snikersas"

2017-11-07 Autorius WorldRecipes.lt

Tortas "Snikersas"

Ingredientai

    Biskvitams:
    • kiaušiniai: 2
    • rudas cukrus: 200 gramų
    • miltai: ~160 gramų
    • "Rududu" kondensuotas pienas: 200 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio (ją reikia sumaišyti su grietine, kitaip tariant, reikia nugesinti sodą)
    1-as kremas:
    • grietinėlė: 450 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    2-as kremas:
    • sviestas: 125 gramų
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • "Rududu" kondensuotas pienas: 200 gramų
    • auksaspalvis sirupas: 2 valgomųjų šaukštų (arba skystas medus)
    • kepinti sūrūs riešutai: 2 nedidelės saujos
    3-ias kremas-pertepimas:
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • pienas: 50 mililitrų
    Torto apliejimui:
    • juodas šokoladas: 250 gramų
    • sviestas: 125 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitai: Kiaušinius išsukame su cukrumi, turi išeiti puri ir šviesi masė. Tada dedame rududu, vėl gerai išsukame, kad neliktų gumulėlių. Aš viską darau su plakimo šluotele. Po to grietinę sumaišome su sodą, jai suputojus, ją iš karto supilame į tešlą. Išmaišome. Tuomet sudedame miltus. Pasiruošiame kepimo formą, dugną išklojame su kepimo popieriumi bei supilame pusę tešlos. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, tikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą, atvėsiname bei padaliname į dvi dalis. Taip padarome su likusia tešla. Gauname 4 biskvitus.
  2. 2. Šokolado pertepimas: Vandens vonelėje sudedame susmulkintą šokoladą bei supilame pieną, išmaišome.
  3. 3. Grietinėlės kremas: Gerai atšaldytą grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo.
  4. 4. Paimame kepimo formą, kurioje kepė biskvitai. Ant dugno dedame vieną biskvitą, jį sulaistome šokoladu bei užtepame puse grietinėlės kremo. Ant viršaus dedame kitą biskvitą.
  5. 5. Pasiruošiame karamelę: Į puodą dedame sviestą, ištirpiname ant vidutinės ugnies, suberiame cukrų bei rududu. Su šluotele nuolatos maišome. Pilame sirupą. Sumažiname ugnį bei verdame, nuolatos maišome, kol masė pradės tirštėti, tai matysis akivaizdžiai, ji pradės vangiai burbuliuoti, tik jokiu būdu nepaliekame puodo be priežiūros, kad nepradėtų svilti.
  6. 6. Kai sutirštės nuimame nuo ugnies bei suberiame riešutus, išmaišome ir iš karto supilame ant šokoladu sulaistyto biskvito. Palaikome apie 20 minučių, kol karamelė sustings.
  7. 7. Tada dedame kitą biskvitą, sulaistome šokoladu bei sudedame likusią grietinėlę. Uždengiame paskutiniu biskvitu.
  8. 8. Palaikome tortą maždaug pusvalandį bei nuimame torto formos šonus.
  9. 9. Paruošiame šokoladą apliejimui: Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą bei sviestą iki vienalytės masės ir apipilame tortą. Kadangi norėjau atkartoti snickers šokolado struktūrą, tai ir šokoladą stengiausi pilti netolygiai, su nubėgimais. Puošiame pagal fantaziją. Skanaujame!
Tortas "Snikersas"
Tortas "Snikersas"
Šokolado ir citrusinių vaisių tortas
(3)
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
(27)
Nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis
(1)
Kijevo tortas
(10)
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)