1. Iš pradžių miltus išsijokite ant lentos, arba kokio kito paviršiaus, kur būtų galima po to kapoti peiliu. Burokinės tarkos pagalba į miltus sutarkuokite sviestą (vis pavoliodamos į miltus) bei kapokite peiliu, kol pasidarys trupinėliai.
2. Tuomet padarykite duobutę, sudėkite grietinę, kiaušinio trynį, žiupsnelį druskos bei vėl kapokite vis pastumdamos iš krašto į vidurį.
Reklama
3. Kai produktai susimaišys, rankomis, vis paspausdamos suformuokite pailgą tešlos gumulą, vyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
4. Paskui tešlą dalinkite į 4 dalis, kočiokite maždaug 5 milimetrų storio, vis pabarstydamos miltais, bet nedaug. Tuomet tepkite kiaušinio baltymu bei barstykite cukrumi.
5. Pjaustykite paprastu arba figūriniu ratuku arba peiliu norimos formos sausainukus bei dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepa jie ganėtinai greitai, pirmiausia išsipučia (susisluoksniuoja), o tada jau stebime, kada lengvai parunda ir traukiame lauk. Skanaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.