Trapūs sausainiukai

2019-04-02 Autorius WorldRecipes.lt

Trapūs sausainiukai
Labai trapūs bei gardūs sausainiai, tiesiog tirpsta burnoje. Nerealiai tinka arbatos arba kavos pertraukėlei.

Ingredientai

    • miltai: 2 stiklinių
    • atšaldytas sviestas: 200 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • druska: žiupsnelio
    Viršui:
    • kiaušinių baltymai: 1
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus išsijokite ant lentos, arba kokio kito paviršiaus, kur būtų galima po to kapoti peiliu. Burokinės tarkos pagalba į miltus sutarkuokite sviestą (vis pavoliodamos į miltus) bei kapokite peiliu, kol pasidarys trupinėliai.
  2. 2. Tuomet padarykite duobutę, sudėkite grietinę, kiaušinio trynį, žiupsnelį druskos bei vėl kapokite vis pastumdamos iš krašto į vidurį.
  3. 3. Kai produktai susimaišys, rankomis, vis paspausdamos suformuokite pailgą tešlos gumulą, vyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
  4. 4. Paskui tešlą dalinkite į 4 dalis, kočiokite maždaug 5 milimetrų storio, vis pabarstydamos miltais, bet nedaug. Tuomet tepkite kiaušinio baltymu bei barstykite cukrumi.
  5. 5. Pjaustykite paprastu arba figūriniu ratuku arba peiliu norimos formos sausainukus bei dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  6. 6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kepa jie ganėtinai greitai, pirmiausia išsipučia (susisluoksniuoja), o tada jau stebime, kada lengvai parunda ir traukiame lauk. Skanaujame!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)