konservuoti bambukai: 100 gramų (galite pakeisti betkuo kas patinka)
vanduo: 200 mililitrų
cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių supjaustykite žuvį, bet ne smulkiai, o ganėtinai stambiai. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite. Su mikseriu iki standumo išplakite baltymus. O kiaušinių trynius supilame ant išvirtų ryžių bei tuomet dar šiek tiek pakaitinkinkite - gauname ryžius su kiaušiniu.
2. Tuomet išplaktus baltymus supilkite ant žuvies, arba žuvį sudėkite į baltymus, pamaišykite.
Reklama
3. Tada į lėkštutę suberkite krakmolą. Šį kartą aš pati, beje, pirmąjį kartą panaudojau tikrą kinietišką kukurūzų krakmolą. Jis yra daug brangesnis už įprastą bulvinį, bet nesu tikrai ar koks skirtumas yra. Imkite žuvį, apvoliokite krakmole bei dėkite į keptuvę. Kepkite dalimis, iškeptus gabalėlius dėkite į lėkštę ir taip toliau..
4. Tuo tarpu kol kepa žuvis, arba jai jau iškepus, ruoškite padažą. Pakepimkite, šiaudeliais supjaustytą papriką bei kubeliais supjaustytą agurką, bambukus.
5. Pakepus, sudėkite prie žuvies. Pilkite į keptuvę vandenį, dėkite cukrų, pilkite sojos padažą, actą bei viską pakaitinkite, kol sutirštės.
6. Po to sudėkite atgal į keptuvę daržoves, bei žuvį, viską išmaišykite ir skanaukite!