Traškios vištienos blauzdelės keptos orkaitėje su kukurūzų dribsniais ir sūriu

2017-11-23 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Traškios vištienos blauzdelės keptos orkaitėje su kukurūzų dribsniais ir sūriu
Šį vištienos blauzdelių receptą gana seniai aptikau viename angliškame receptų portale ir nusprendžiau, kad tikrai privalau išmėginti. Šitaip iškepta vištiena gaunasi labai skani, su nuostabia su traškia kepure, kuri patinka tiek mažiems, tiek suaugusiems valgytojams.

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 10 (~1,2 kilogramo)
    • sviestas: 30 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kukurūzų dribsniai: 150 gramų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ištirpinkite sviestą bei sumaišykite su druska, kariu ir citrininiais pipirais.
  2. 2. Tada vištienos blauzdeles sudėkite į kepimo formą, aptepkite sviesto bei prieskonių mišiniu.
  3. 3. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  4. 4. Tuo metu sutrinkite kukurūzų dribsnius bei sumaišykite juos su tarkuotu sūriu.
  5. 5. Po to kepimo formą ištraukite iš orkaitės, ant blauzdelių užbarstykite kukurūzų ir sūrio mišinio bei dar apie 10 minučių kepkite. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau vištienos blauzdelių receptų rasite: Vištienos blauzdelių receptai.
Vištiena su grybais kreminiame padaže
(1)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)
Vištienos kebabas lėkštėje | Receptas
(5)