Keptuvėje keptas vištienos šnicelis su sviesto, pieno ir sultinio padažu

2024-05-18 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje keptas vištienos šnicelis su sviesto, pieno ir sultinio padažu
Šiandien noriu pasidalinti savo šeimos itin pamėgtu patiekalu, kuris užgarantuoja skanią vakarienę. Tai nuostabus smulkintos vištienos šnicelis, iškeptas keptuvėje, su fantastišku padažu, paruoštu iš sviesto, pieno, sultinio ir miltų. Tikras skanumėlis, kuris dar nėra nuvylęs. Mėginkite! 

Pagal šį receptą galima kepti ir su kitokia mėsa, bet man asmeniškai skaniausiai tinka triušiena ir vištiena.

Ingredientai

    • smulkinta vištiena: 500 gramų (arba galima pakeisti triušiena)
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • kiaušiniai: 1
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiūvėsėliai: 4 šaukštų (+ apvoliojimui)
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • sviestas: 1 šaukšto
    • pienas: 100 mililitrų
    • sultinys: 200 mililitrų
    • miltai: 3-4 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį su susmulkinta triušiena (arba vištiena) sudedame susmulkintą svogūną, mušame kiaušinį, beriame raudonėlį, druską, pipirus, džiuvėsėlius bei gerai išminkome.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš mėsos masės darome maždaug delno dydžio šnicelius bei apvoliojame džiūvėsėliuose.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių, kol iškeps.
  5. 4. Padažas: Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame miltus bei maišome.
  6. 5. Supilame sultinį bei maišome, kad neliktų miltų gumulėlių, o padažas pradėtų tirštėti.
  7. 6. Kai jau padažas pradeda tirštėti supilame pieną bei maišydami pakaitiname kelias sekundes. Jeigu atrodo, kad trūksta skonio, įberiame į padažą druskos.
  8. 7. Galiausiai patiekiame šnicelius su pasiruoštu padažu bei pasirinktu garnyru. Skanaujame!
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Kijevo kotletai iš maltos vištienos
(79)