Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle

2024-11-17 Autorius Jurgittos receptai

Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle
Troškinta vištiena su voveraitėmis ir grietinėle – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas sujungia švelnią vištienos krūtinėlę, aromatingas voveraites ir kreminę grietinėlę, sukuriant harmoningą skonio derinį. Patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, suteikiantis organizmui reikalingų baltymų ir vitaminų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos krūtinėlė: galima pakeisti vištienos šlaunelių mėsa ar kalakutienos filė, jei norite intensyvesnio skonio.
  • Voveraitės: jei neturite voveraičių, tiks pievagrybiai ar kiti mėgstami grybai.
  • Grietinėlė: vietoj grietinėlės galima naudoti grietinę arba augalinį kremą, jei siekiate lengvesnio patiekalo varianto.
  • Čili pipiriukai: jei nemėgstate aštrumo, čili pipiriukus galima praleisti arba pakeisti saldžiąja paprika.
  • Špinatai: špinatai nėra būtini, tačiau jie suteikia patiekalui papildomo šviežumo ir spalvos.
  • Saulėje džiovinti pomidorai: jie prideda patiekalui subtilaus rūgštumo, tačiau galima jų nenaudoti arba pakeisti šviežiais pomidorais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepant vištieną, leiskite jai pasiekti kambario temperatūrą – taip ji iškeps tolygiau.
  • Grybus gerai nuvalykite ir, jei reikia, nuplaukite, tačiau stenkitės jų nepermirkyti, kad neprarastų skonio.
  • Jei naudojate džiovintus pomidorus, prieš dedant į patiekalą juos trumpai pamirkykite karštame vandenyje, kad suminkštėtų.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 1600 kcal
  • Porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 500 g
    • Voveraitės: 500 ml
    • Grietinėlė (35% riebumo): 200 g
    • Čili pipiriukas: 1 mažas
    • Špinatai: pagal skonį
    • Saulėje džiovinti pomidorai: pagal skonį, smulkiai supjaustyti
    • Česnakas: 2 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • Džiovintas bazilikas: pagal skonį
    • Vištienos prieskoniai: pagal skonį
    • Aliejus kepimui: 2 valg. šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite vištieną: vištienos krūtinėlę supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. 2. Kepkite česnaką: įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite, kol jis pradės skleisti aromatą.
  3. Reklama
  4. 3. Pridėkite vištieną: į keptuvę su česnaku sudėkite vištienos gabalėlius, pabarstykite vištienos prieskoniais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir džiovintu baziliku.
  5. 4. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol vištiena apskrus.
  6. 5. Pridėkite voveraites: kai vištiena apskrus, į keptuvę sudėkite nuplautas ir nusausintas voveraites.
  7. 6. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite, kol grybai suminkštės.
  8. 7. Pridėkite grietinėlę: supilkite grietinėlę į keptuvę, gerai išmaišykite. Jei norite, pridėkite daugiau prieskonių pagal skonį. Troškinkite dar keletą minučių, kol padažas sutirštės.
  9. 8. Pridėkite papildomus ingredientus: jei naudojate, į troškinį įdėkite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, smulkintą čili pipiriuką ir špinatus.
  10. 9. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes, kol špinatai suminkštės.
  11. 10. Patiekite: troškintą vištieną su voveraitėmis ir grietinėlės padažu patiekite su pasirinktu garnyruvirtais ryžiais, bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis.
Vištiena pomidorų ir paprikų padaže
(1)
Vištienos kumpeliai su apelsinais
(3)