Troškinti rauginti kopūstai su rūkyta šonine, svogūnais ir morkomis pagal Beatą

2024-02-26 Autorius Kviečiu į virtuvę

Troškinti rauginti kopūstai su rūkyta šonine, svogūnais ir morkomis pagal Beatą
Tokius troškintus raugintus kopūstus su rūkyta šonine, svogūnais ir morkomis labai mėgsta mano vyras. O man jie taip pat patinka, tai neatsisakau gaminti ir ganėtinai dažnokai gaminu pastaruoju metu. Paruošimas tikrai nėra sunkus, o galutinis rezultatas tiesiog fantastiškas. Receptą nusižiūrėjau Beatos knygoje, tad ačiū jai už receptą. 

Įprastai aš šiuos kopūstus patiekiu su bulvių koše bei mėsinėmis kiaulienos dešrelėmis.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • rauginti kopūstai: 1 kilogramo
    • rūkyta šoninė: 150 gramų
    • svogūnai: 3
    • morkos: 3
    • kmynai: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: 1 skardinės
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės (kartais keičiu 2 valgomaisiais šaukštais pomidorų padažo)
    • vanduo: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių troškintuve pakepinkite rūkytą, susmulkintą šoninę.
  2. 2. Kai šoninė apskrunda, dėkite kartu susmulkintus svogūnus ir sutarkuotas morkas.
  3. Reklama
  4. 3. Kai daržovės suminkštėja, berkite druskos, pipirų, čiobrelio ir kmynų. Viską pakaitinkite.
  5. 4. Pilkite raugintus kopūstus (prieš tai aš juos nuplaunu).
  6. 5. Pilkite konservuotų pomidorų skardinę ir palikite viską troškintis.
  7. 6. Jei matysite, kad trūksta skysčio įpikite truputį vandens. Troškinkite maždaug 60 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Troškinti rauginti kopūstai su rūkyta šonine, svogūnais ir morkomis pagal Beatą