Vištiena su pievagrybiais ir grietinėle

2018-01-18 Autorius Virtuvė žaliems

Vištiena su pievagrybiais ir grietinėle
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo itin pamėgtu vištienos receptu, kurį gaminu su pievagrybiais ir grietinėle. Skonis tobulas, paruošimas ganėtinai nesudėtingas ir pažadu, kad pavyks paruošti net virtuvės naujokams! :)

Man skaniausia gaminti būna iš vištienos krūtinėlės be kaulo, bet taip pat puikiai pavyksta ir gaminant su vištienos kumpeliais

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės be kaulo: 1
    • pievagrybiai: 230 gramų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • petražolės: žiupsnelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • malti juodieji pipirai
    • druska
    • virti ryžiai (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištieną nuplauname bei nusausiname.
  2. 2. Supjaustome mažais gabaliukais. Juos įtriname druska bei pipirais.
  3. 3. Tuomet pievagrybius nuplauname bei supjaustome.
  4. 4. Tada įkaitiname keptuvę įpylusios šiek tiek aliejaus, suberiame vištieną, ją apkepame. Vištieną suberiame laikinai į kokį dubenėlį, kol keps pievagrybiai. Pievagrybius pakepame keptuvėje, jiems iškepus suberiame vištieną bei kartu dar šiek tiek pakepame.
  5. 5. Po to ant vištienos su pievagrybiais užpilame grietinėlę, užberiame pagal skonį druskos, juodųjų pipirų, petražolių bei išspaustą česnaką. Viską maišome kol grietinėlė sutirštės.
  6. 6. Galiausiai patiekame su ryžiais ir skanaujame! Nors šis patiekalas labai gardus ir be ryžių.
Vištienos užkepėlė su daržovėmis
(75)