Jau esu rodžiusi kaip pagaminti tikrą klasikinį itališką risotto, kuris gaunasi labai skaniai. O šiandien noriu parodyti itin gardžią jo variaciją - su vištiena ir moliūgais. Šį variantą jau gaminau keletą kartų ir nei karto nenusivyliau. Nors mano vyras šiaip nėra didžiulis ryžių mėgėjas ir gali lengvai išgyventi be jų, bet šį patiekalą valgė ir jis. Sakė, kad viskas labai skaniai sudera ir vakarienė buvo nuostabi. Tad tai yra didžiulis pagyrimas šiam patiekalui. Mėginkite ir Jūs! :)
Ingredientai
vištienos krūtinėlių: 0,5
moliūgų: gabaliuko (maždaug obuolio dydžio)
svogūnų: 1
ryžių: 10 valgomųjų šaukštų
sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
česnako: 2 skiltelių
vištienos prieskonių
krapų
baziliko
daržovių sultinio: 1 kubelio
aliejaus
druskos
pipirų
tarkuoto "Džiugo" sūrio: 4 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištieną supjaustykite kuo smulkesniais gabaliukais, įtrinkite prieskoniais ir kepkite ant šlakelio aliejaus bei šaukšto sviesto.
2. Kai šiek tiek apkepa, sudėkite susmulkintus svogūnus.
Reklama
3. Kai suminkštėja sudėkite mažais gabaliukais supjaustytus moliūgus. Uždengę patroškinkite, įspauskite česnako, krapų ir bazilikų.
4. Tada sudėkite ryžius, druskos, pipirų ir permaišykite.
5. Užpilkite porą samtelių daržovių sultinio ir virkite ant vidutinės kaitros vis pamaišydami.
6. Po truputį vis įpilkite sultinio ir maišykite, kol rizotas gerai išsitroškins ir taps kreminis.
7. Pagardinkite sutarkuotu sūriu ir nukelkite nuo kaitros.