200 g šviežių šparaginių pupelių, supjaustytų 5 cm gabalėliais
350 g makaronų
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
1 vidutinis rudas svogūnas, smulkiai supjaustytas
4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
2 vidutinio dydžio pomidorai, pjaustyti nedideliais gabaliukais
4 didelės šviežios čiobrelių šakelės, be lapų
1/2 šaukštelio džiovintų čili dribsnių
2 x 185 g konservuoto tuno, nusausinto
Recepto paruošimas
1. Užvirinkite vandens dideliame puode ir jį pasūdykite. Suberkite pupeles ir virkite 4 minutes. Naudodami kiaurasamtį išgriebkite pupeles ir suberkite į šaltą vandenį, kad visiškai atvėstų. Pupeles nusausinkite.
2. Tame pačiame vandenyje, kuriame virėte pupeles, galite virti ir makaronus. Naudokitės instrukcijom nurodytum ant makaronų pakelio, dažnai maišykite. Nusausinkite makaronus.
3. Tuomet keptuvėje įkaitinkite pusę receptui reikiamo aliejaus. Suberkite svogūnus, česnaką ir žiupsnelį druskos į keptuvę ir kepkite maždaug 1 min, kol suminkštės. Suberkite pomidorus, čiobrelius ir dribsnius, kepkite maždaug 3 min, kol pomidorai suminkštės. Pagardinkite juodaisiais pipirais.
4. 2/3 vandens iš puodo kuriame virėte makaronus pilkite į kitą puodą, berkite pupeles ir supilkite likusį aliejų į pomidorų mišinį. Vanduo nėra būtinas, bet galimas, pagal skonį. Sudėkite makaronus ir tuną, su šaukštu tuną smulkinkite į gabalėlius. Tiekite iš karto.