Tuno tortas su sluoksniuota tešla

2020-12-04 Autorius WorldRecipes.lt

Tuno tortas su sluoksniuota tešla
Kai prisėdau rašyti šio tuno torto recepto, iškart pagalvojau, kad produktų sąrašas gavosi ne toks trumpas, kaip pasirodė iš pradžių. Bet šis pyragas-užkandis gimė iš to ką tuo metu turėjau šaldytuve ir šaldymo kameroje. Šį kartą tuno konservus buvau gavusi dovanų iš Norvegijos, o šparaginės pupelės - šaldytos, iš mano daržo, sluoksniuota tešla ilsėjosi jau gan senokai, džiovintų pomidorų užtepėlę dažnai gaminu ir jos visada turiu savo šaldytuve. O visus kitus produktus tikrai lengvai rasite savo virtuvėje. Pavyko labai skaniai ir gražiai. Beje, atvėsęs šis pyragas man dar skanesnis. Tad nieko nelaukiam ir einam gaminti!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sluoksniuota tešla: 4 lapelių (pakuotė 500 gramų, kurioje yra 5 lapeliai)
    • tunas savo sultyse: 2 indelių po 180 gramų (užtenka ir 1,5 indelio)
    • morkos: 3 didelių
    • svogūnai: 2 didelių
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kietai virti kiaušiniai: 2
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)
    • šparaginės pupelės
    • džiovintų pomidorų užtepėlė (receptas čia; galima pakeisti pomidorų padažu)
    • druska
    • malti pipirai
    • sezamo sėklos (viršaus pabarstymui)
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas sutarkuojame, svogūnus supjaustome, česnako skilteles išspaudžiame ir viską pakepiname ant sviesto. Pagardiname pipirais, dedame druskos. Paliekame atvėsti.
  2. 2. Nuo tuno nuvarviname skystį.
  3. Reklama
  4. 3. Virtus kiaušinius sutarkuojame.
  5. 4. Atitirpiname tešlą. Pasitiesiame kepimo popieriaus lakštą.
  6. 5. Tešlos lapelius pakočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus, kad būtų platesni. Sudedame kraštelius vieną ant kito ir dar šiek tiek pakočiojame kol sulips. Tai padarysite tikrai labai nesunkiai. Su kepimo popieriumi lengvai perkelsite į kepimo skardą. Rekomenduoju naudoti kepimo skardą, nes pyragas gan didelis.
  7. 6. Išilgai per vidurį ištepame pomidorų užtepėlę, dedame daržovių masę be skysčio, dėliojame šparagines pupeles, ant viršaus tuną ir kiaušinius. Galima užbarstyti žalumynų.
  8. 7. Šonuose padarykite maždaug vieno centimetro įpjovas ir formuokite tarsi pynę.
  9. 8. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome sezamų sėklomis.
  10. 9. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių. Kepimo laikas priklausys nuo orkaitės tipo. Stebime kepimo procesą ir patį pyragą.
  11. 10. Ką tik iškepto nepjauname, leidžiame mažiausiai 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Pyragas gavosi tikrai ganėtinai didelis. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau tuno tortų receptų rasite: Tuno tortai.
Tartaro padažas
(1)
Makaronai su tunu ir porais
(1)
Salotos su tunu ir daržovėmis
(3)
Makaronai su tunu ir pesto
(6)