Tuno tortas - užkandis su napoleono lakštais

2018-09-18 Autorius Rita - I'll make you an apple pie.

Tuno tortas - užkandis su napoleono lakštais
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2,8 kg tortas.

Ingredientai

    Lakštams:
    • miltai 600 gramų
    • sviestas: 300 gramų
    • grietinė: 225 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnelio
    Tuno tortui:
    • kietai virti kiaušiniai: 9
    • žirneliai: 1 indelio (350-500 gramų)
    • smulkintas tunas aliejuje: 1-2 indelių
    • kepti svogūnai: 1 (didelio)
    • druska
    • pipirai
    • majonezas "Hellmann's": pagal skonį (aš sunaudojau ~400 gramų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lakštai: Pirmiausia dideliame dubenyje miltus suminkome su kambario temperatūros sviestu. Įdedame druską, įmušame kiaušinį, supilame grietinę bei minkome, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
  2. 2. Tada tešlą padaliname į 7 dalis bei iš kiekvienos padarome rutuliukus.
  3. Reklama
  4. 3. Padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms pailsėti. Po to iškočiojame plonus blynus bei kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Atvėsiname.
  5. 4. Pastebėjimas: Aš pati kiekvieną lakštą iškočiojus apipjoviau su 26 centimetrų skersmens formos dugnu.
  6. 5. Tuno tortas: Kiaušinius sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, sudedame žirnelius, tuną, keptus svogūnus, majonezo ir prieskonių pagal skonį. Viską sumaišome bei dedame po truputį masės ant kiekvieno lakšto. Viršutinį lakštą paliekame be nieko.
  7. 6. Paslėgusios palaikome maždaug 3-4 valandas. Paskui ant jo užtepame dar majonezo bei užbarstome trupiniais, nuo likusių lakštų. Mėgaujamės:)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau tuno tortų receptų rasite: Tuno tortai.
Tuno tortas - užkandis su napoleono lakštais
Tuno tortas - užkandis su napoleono lakštais
Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
(2)
Makaronai su tunu ir porais
(1)
Pomidorai įdaryti tunu
(5)
Salotos su tunu, ridikėliais ir avinžirniais
(1)