majonezas "Hellmann's": pagal skonį (aš sunaudojau ~400 gramų)
Recepto paruošimas
1. Lakštai: Pirmiausia dideliame dubenyje miltus suminkome su kambario temperatūros sviestu. Įdedame druską, įmušame kiaušinį, supilame grietinę bei minkome, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
2. Tada tešlą padaliname į 7 dalis bei iš kiekvienos padarome rutuliukus.
Reklama
3. Padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms pailsėti. Po to iškočiojame plonus blynus bei kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Atvėsiname.
4. Pastebėjimas: Aš pati kiekvieną lakštą iškočiojus apipjoviau su 26 centimetrų skersmens formos dugnu.
5. Tuno tortas: Kiaušinius sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, sudedame žirnelius, tuną, keptus svogūnus, majonezo ir prieskonių pagal skonį. Viską sumaišome bei dedame po truputį masės ant kiekvieno lakšto. Viršutinį lakštą paliekame be nieko.
6. Paslėgusios palaikome maždaug 3-4 valandas. Paskui ant jo užtepame dar majonezo bei užbarstome trupiniais, nuo likusių lakštų. Mėgaujamės:)
7. Rekomendacija: Daugiau tuno tortų receptų rasite: Tuno tortai.