Vanilinis lietinių tortas | Receptas

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Vanilinis lietinių tortas | Receptas

Ingredientai

    Lietiniams:
    • kiaušiniai: 6
    • pienas: 440 mililitrų
    • miltai: 320 mililitrų
    • ištirpintas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    Kremui:
    • riebus pienas: 2 puodelių
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušinių tryniai: 6
    • cukrus: 0,5 puodelio
    • kukurūzų krakmolas: 0,3 puodelio
    • sviestas: 3,5 valgomojo šaukšto
    Papuošimui:
    • šviežios uogos
    • cinamonas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lietinių gaminimas: Pradžioje sudėkite visus lietiniams skirtus produktus į dubenį bei elektriniu smulkintuvu suplakite iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet tešlą kelioms minutėms palikite "pailsėti", kol įkaitinsite keptuvę.
  3. 3. Tada kepkite ant vidutinės ugnies kiekvieną lietinio pusę po maždaug kelias minutes. Atidėkite blynus į šoną.
  4. 4. Kremo gaminimas: Užvirkite pieną bei nuimkite nuo ugnies. Išplakite trynius su cukrumi, vanile bei krakmolu. Į gautą mišinį po truputėlį pilkite bei plakite karštą pieną.
  5. 5. Po to gautą masę vėl dėkite ant ugnies bei nuolatos maišykite, kol gausite tirštą kremą. Įmaišykite sviestą bei palikite kremą atvėsti.
  6. 6. Torto gaminimas: Lietinius pertepkite su atvėsusiu kremu bei kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, kad tortas sutvirtėtų. Apibarstykite su cinamonu bei uogomis. Skanaukite!
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)
Želė tortas su migdoliniu pagrindu ir rikota
(1)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)