Varškės keksas su džiovintomis slyvomis

2018-04-16 Autorius Visko po trupinėlį

Varškės keksas su džiovintomis slyvomis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • tirpintas sviestas: 225 gramų
    • cukrus: 225 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • 9% riebumo varškė: 300 gramų
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanilinis cukrus
    • džiovintos slyvos: ~20 (galite keisti mėgstamais džiovintais vaisiais, razinomis, spanguolėmis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpinkite bei atvėsinkite. Susipjaustykte slyvas.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo, sudėkite per sietelį pertrintą varškę, vanilinį cukrų bei supilkite atvėsusį sviestą. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada išmaišykite bei į tešlą suberkite sususmulkintas slyvas.
  5. 4. Po to tešlą supilkite į vieną didelę kekso formą.
  6. 5. Keksą kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Skanaukite!
  7. 6. Pastebėjimas: Iš tokios tešlos, jeigu norisi, galima kepti ir keksiukus. Juos reikėtų kepti maždaug 20-30 minučių. Iš tokio kiekio ingredientų, pavyksta iškepti maždaug 18 keksiukų.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
(1)
Velykinis citrinų keksas
(7)
Drėgnas morkų keksas
(13)
Marmurinis kavos keksas
(9)