Vegetariški kalafioro kepsniai su kukurūzais ir sūriu

2022-03-06 Autorius WorldRecipes.lt

Vegetariški kalafioro kepsniai su kukurūzais ir sūriu
Tikriausiai daugelis galvoja, kaip čia gali būti kepsniai ne iš mėsos, juk tai nesąmonę. Bet kad ir kokie mėsos kepsniai būtų skanūs, ne visi valgo mėsą, o ir kartais reikia atrasti dienų, kai gyvename be mėsos ir pravalome organizmą.

Šį kartą Jums pasiūlysiu nuostabų kalafiorų kepsnelių! Jie gan greit pagaminami ir su daug daržovių.

Kai tik kada pagalvosite ką skanaus galima pasigaminti iš kalafioro, visada prisiminsite šį receptą! Prižadu!

Beje, prie šių tokiu vegetariškų kepsnelių labai tinka tzadziki padažas, arba paprastas jogurtinis padažas be agurkų. Paprastą bei sveiką padažą galima pasigaminti jogurtą sumaišius su česnaku, citrinų sultimis, druska, pipirais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Taip pat į šiuos kepsnius galima įmaišyti virtą brokolį ar žaliuosius žirnelius. Pagaminę kiek mažesnius kepsnelius garantuotai nustebinsite savo vaikus, kuriems šitaip patiektas daržoves bus daug skaniau valgyti, nes daržovių čia beveik nesimato, o ir rankomis valgyti gi jiems yra smagiau.

Kalafioras iš savęs yra ganėtinai neutralaus skonio, galima naudoti visus savo labiausiai pamėgtus prieskonius norimam skoniui išgauti.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kalafiorai: ~400 gramų
    • svogūnų laiškai
    • kukurūzai: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • tarkuotas čederio sūris: 100 gramų
    • džiūvėsėliai: 50 gramų
    • česnakų granulės: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • mėgstamos džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio 
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalafiorą nuplaukite, susmulkinkite žiedeliais ir išvirkite.
  2. 2. Po to nupilkite skystį ir palikite atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Atvėsusį kalafiorą sutrinkite rankiniu trintuvu, įmaišykite kukurūzus, susmulkintus svogūnų laiškus, sūrį, džiūvėsėlius ir prieskonius. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
  5. 4. Rankomis suformuokite norimos formos rutuliukus, juos suspauskite, ir dėkite ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos.
  6. 5. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo kepsniukų dydžio), arba tol kol viršus šiek tiek apskrunda bei paruduoja.
  7. 6. Patiekite dar karštus ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vegetariškų receptų rasite: Vegetariški patiekalai.
Vegetariškas pievagrybių kišas
(3)
Veganiška baklažanų sriuba su kokosų pienu
(1)