Veganiški avižiniai sausainiai su riešutų sviestu

2024-04-13 Autorius WorldRecipes.lt

Veganiški avižiniai sausainiai su riešutų sviestu
Nors aš pati asmeniškai nesu nei vegetarė, nei veganė, bet turiu draugę, kuri yra veganė ir kartais užsukus pas ją tenką paragauti šių patiekalų. Tikrai į juos "nespjaunu" ir viskas man gerai su jais. Vieną kartą užsukus ji mane pavaišino būtent šiais veganiškais avižiniais sausainiais su riešutų sviestu, kokosų drožlėmis ir migdolais. Ir ką galiu pasakyti? Prie kavos puodelio man labai patiko, tad iškart pasiprašiau recepto. Nuo tos dienos kepu juos ir savo virtuvėje. Ir visa mano šeima juos valgo labai laimingi. Išmėginkite ir Jūs! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • avižų miltai: 120 gramų
    • klasikinis žemės riešutų sviestas: 120 gramų
    • aliejus: 70 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • keptas ir sutrintas moliūgas: 50 gramų (naudojau šaldytą)
    • kokoso drožlės: 50 gramų
    • perskelti į kelias dalis migdolai: 70 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukrų sumaišome su moliūgu, sudedame Klasikinį (žemės riešutų) sviestą, supilame aliejų bei viską išplakame mikseriu.
  2. 2. Tada į šią masę sudedame kokoso drožles bei avižų miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišome migdolus. Masė turi gautis tiršta.
  5. 4. Tuomet darome rutuliukus, juos šiek tiek suplojame, kad sausainiai būtų plonesni.
  6. 5. Į kepimo skardą patiesiame sviestinį popierių.
  7. 6. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje trumpai, kol stipriai pagels, maždaug 15 min.
  8. 7. Skanių sausainių!
Sveiki sausainiai
(10)