atšaldytas ir gabaliukais supjaustytas sviestas: 65 gramų
skystas medus: 45 mililitrų
kavava: 15 gramų
kepimo milteliai: 1 šaukštelio
vanduo: 1 šaukštelio
Papuošimui:
smulkintas baltas šokoladas: 100 gramų
smulkinti ir be luobelės migdolai: 30 gramų
smulkintos ir gliaudytos pistacijos: 30 gramų
smulkintos džiovintos spanguolės: 30 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į smulkintuvą beriame miltus, kepimo miltelius, cukrų, medų bei sviestą, smulkiname, kol susidarys trupiniai. Tai galima atlikti ir pirštais. Pilame vandenį bei maišome, kol susiformuos glotni tešla.
2. Tuomet ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame 5 mm storio tešlą. Formelėmis išpjauname norimos formos sausainius bei sudedame juos kepimo formoje.
3. Tada kepame sausainius iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Prieš dekoruodami leidžiame sausainiams visiškai atvėsti.
4. Išlydome šokoladą dubenėlyje, pastatytame ant verdančio puodo su vandeniu (vandens vonelės). Neleidžiame dubens dugnui liesti karšto vandens. Maišome šokoladą, kol išsilydys.
5. Sutepame kiekvieno sausainio vieną pusę lydytu šokoladu, užbarstome smulkintų riešutų bei spanguolių ant viršaus.
6. Prieš patiekdami leidžiame šokoladui sustingti. Skanaus!
Aura
O vietoj medaus gal galima naudoti tiesiog cukru?
Atsakyti
Aura
Atsakyti