Virtinukai / lazankės - patiekalas iš vaikystės, net seilė nutįsta pagalvojus!

2020-01-24 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Virtinukai / lazankės - patiekalas iš vaikystės, net seilė nutįsta pagalvojus!
Tokie virtinukai yra atkeliavę iš vaikystės. Pas mus juos vadindavo lazankėmis (net nežinau kodėl), gal pas jus ir taip būdavo vadinama? Kai prisimenu šį patiekalą, man net seilės nutįsta ir iškart jų užsinoriu.

Man asmeniškai skaniausia patiekti su spirgučių padažu, bet galite patiekti ir su grietine.

Esu tikra, kad pirštelius apsilaižysite, nes taip skanu!

Ingredientai

    • miltai: 3 stiklinių
    • šiltas virintas vanduo: 1 stiklinės
    • druska: žiupsnio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus berkite į dubenį.
  2. miltai dubenyje
  3. 2. Ten pat berkite druską ir pilkite vandenį su aliejumi.
  4. Reklama
  5. 3. Masę išmaišykite ir minkykite tešlą tol, kol ji taps elastinga bei minkšta.
  6. 4. Tada iškočiokite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
  7. 5. Užvirinkite vandenį ir jį pasūdykite.
  8. užvirintasvanduo
  9. 6. Dėkite virti į pasūdytą, verdantį vandenį.
  10. 7. Virtinukams iškilus į paviršių, ugnį sumažinkite ir virkite maždaug 3-5 minutes.
  11. 8. Išgriebkite ir patiekite, kaip kam skaniau: su grietine arba spirgučių padažu. Lepinkitės!
  12. patiekti virtinukai - lazankės
  13. 9. Rekomendacija: Daugiau virtinukų receptų rasite: Virtinukai.
Kepta malta mėsa su cukinija
(4)
Kopūstų apkepas su mėsos kukuliukais
(11)