Vištiena balto vyno ir čiobrelių padaže

2018-03-08 Autorius Santa Maria LT

Vištiena balto vyno ir čiobrelių padaže

Ingredientai

    • vištienos šlaunelių: 8
    • "Santa Maria" mėsos prieskonių: 3 šaukštų
    • alyvuogių aliejaus: 4 šaukštų
    • svogūnų: 2
    • citrinų: 1
    • česnako: 6 skiltelių
    • balto sauso vyno: 100 mililitrų
    • vištienos sultinio: 300 mililitrų
    • šviežių čiobrelių: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pabarstome vištieną prieskoniais bei apkepame keptuvėje iš abiejų pusių po maždaug 3–4 minutes. Tuomet ją atidedame į šalį.
  2. 2. Atskirai pakepame ketvirčiais pjaustytus svogūnus, susmulkintus česnakus bei riekelėmis supjaustytas citrinas. Taip pat atidėedame į šalį.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į tą pačią keptuvę įpilame vyno bei sultinio, kaitiname, kol užvirs. Pavirusios maždaug 4–5 minutes, į padažą sudedame vištieną su daržovėmis. Tuomet kepame orkaitėje maždaug 35 minutes, kol vištiena iškeps.
  5. 4. Papuošiame čiobreliais bei patiekiame su virtais ryžiais arba mėgstamais makaronais. Skanaujame!
Kukurūzų traškučiai Nachos su vištiena, kukurūzais ir sūriu
(2)
Vištienos iešmeliai su ananasu ir BBQ padažu
(1)
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)