ryžių krakmolas: 50 gramų (tinka ir bulvių krakmolas, bet jo reiktų dėti mažiau)
Marinatui:
sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
balzamiko actas: 1 arbatinio šaukštelio
skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
Padažui:
sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto
cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
vanduo: 3 valgomųjų šaukštų
krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių supjaustykite vištieną, užpilkite marinatui skirtais ingredientais bei palikite šaldytuve. Įprastai aš palieku per naktį, bet galite ir trumpiau. Po to vištienos gabaliukus padengti krakmolu galite dvejopai. Vienas iš būdų supilti į maišelį krakmolą bei sudėti vištieną ir gerai papurtyti. Arba, kaip antras būdas, tiesiog lėkštėje kiekvieną gabaliuką volioti atskirai. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kol vištiena apskrus. Svarbiausia yra neperkepti, nes tada višta bus sausa bei nebe tokia skani.
2. Padažas: Vandenyje ištirpiname krakmolą. Gerai ištirpiname, nes likę gumuliukai bus ir padaže. Tuomet supilame visus likusius ingridientus bei gerai išmaišome. Sunkiausia dalis yra virimas. Aš pati pilu į mažą keptuvėlę, ir ugnį įjungiu vos porai sekundžių. Palaikius ilgiau padažas sutirštėja iki lipnios košės, jį būna ganėtinai sunku paskirtstyti ant mėsos, o ką jau kalbėti apie mirkymą.
Reklama
3. Iškepusi vištiena būna traški, todėl aš padažą pilu ne ant jos, bet į atskirą indelį. Šitaip kiekvienas valgantysis gali pasirinkti, ar valgyti vieną vištą, ar ne. Labai gardu patiekti su virtais ryžiais, apibarstyti susmulkintais svogūnų laiškais, sezamais, ar kuo tik norisi. Skanaus!