1. Iš pradžių visus ingredientus, išskyrus svogūną ir česnaką, sumaišykite indelyje. Paragaukite, ar netrūksta druskos ir pipiriukų.
2. Tuomet inde sudėkite vištienos gabaliukus, svogūno pusžiedžius, sutraiškytas česnako skilteles bei užpilkite su marinatu. Viską gerai išmaišykite, geriausia tai daryti rankomis. Palikite marinuotis bent keletui valandų, o geriausia per visą naktį.
Reklama
3. Tada kepkite maždaug 40 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ant skardos arba tiesiai ant grotelių (tokiu atveju svogūnų pusžiedžius sudėkite ant vištos gabaliukų).
4. Po to patiekite su mėgstamu garnyru bei daržovėmis. Aš pati šį kartą dariau labai paprastas kopūsto, morkos bei daigintų saulėgrąžų salotas. Susmulkintas daržoves sugniaužiau rankomis, kad atsirastų sulčių. Tada paskaninau česnako, paprikos milteliais (t.y. tokiais pačiais, kokius prieskonius naudojau vištienai, kad skoniai nesikirstų).