Šis patiekalas, vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu, pasižymi egzotišku skoniu, kuris sujungia švelnią vištienos tekstūrą ir intensyvų ananasų saldžiarūgštį skonį. Saldžiarūgštis padažas, papildytas imbieru ir česnaku, suteikia patiekalui išskirtinio skonio bei aromato. Toks patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vištienos filė: Galima keisti į kalakutieną arba net kiaulienos nugarinę.
- Konservuoti ananasai: Vietoje jų galite naudoti šviežius ananasus; tačiau tada sultys nebus naudojamos, todėl padažui pridėkite 50 ml apelsinų sulčių.
- Krakmolas: Galima naudoti kukurūzų ar bulvių krakmolą.
- Pomidorų pasta: Jei neturite, galite pakeisti pomidorų padažu, tačiau sumažinkite cukraus kiekį.
Patiekalo gaminimo patarimai
Kad vištiena būtų itin minkšta ir sultinga, patartina prieš kepant ją trumpai pamarinuoti su druska ir aitriąja paprika. Be to, svarbu gerai įkaitinti aliejų keptuvėje, kad susiformuotų traški plutelė.
Kalorijos
- Iš viso: Apytiksliai 650 kcal
- Porcijoje: Apytiksliai 162 kcal
Airinė Jakovienė
Atsakyti