Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu

2024-11-14 Autorius Jurgittos receptai

Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
Šis patiekalas, vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu, pasižymi egzotišku skoniu, kuris sujungia švelnią vištienos tekstūrą ir intensyvų ananasų saldžiarūgštį skonį. Saldžiarūgštis padažas, papildytas imbieru ir česnaku, suteikia patiekalui išskirtinio skonio bei aromato. Toks patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vištienos filė: Galima keisti į kalakutieną arba net kiaulienos nugarinę.
  • Konservuoti ananasai: Vietoje jų galite naudoti šviežius ananasus; tačiau tada sultys nebus naudojamos, todėl padažui pridėkite 50 ml apelsinų sulčių.
  • Krakmolas: Galima naudoti kukurūzų ar bulvių krakmolą.
  • Pomidorų pasta: Jei neturite, galite pakeisti pomidorų padažu, tačiau sumažinkite cukraus kiekį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad vištiena būtų itin minkšta ir sultinga, patartina prieš kepant ją trumpai pamarinuoti su druska ir aitriąja paprika. Be to, svarbu gerai įkaitinti aliejų keptuvėje, kad susiformuotų traški plutelė.

Kalorijos

  • Iš viso: Apytiksliai 650 kcal
  • Porcijoje: Apytiksliai 162 kcal

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • paprikų: 1
    • konservuotų ananasų: 1 nedidelė skardinė
    • krakmolo: 3 valgomųjų šaukštų
    • imbiero: 10 gramų
    • pomidorų pastos: 3 arbatinių šaukštelių
    • česnako: 2 skiltelių
    • aitriosios paprikos
    • druskos
    • cukraus
    • aliejaus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo vištienos filė supjaustymo nedideliais gabalėliais arba juostelėmis.
  2. 2. Apibarstykite druska ir aitriąja paprika pagal skonį. Įdėkite krakmolą į maišelį, pridėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų padengtas krakmolu.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, tada sudėkite vištienos gabalėlius bei smulkintą papriką.
  5. 4. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol vištiena įgaus auksinę, traškią plutelę, o paprika suminkštės.
  6. 5. Tuo metu nukoškite ananasus, sultis išsaugokite stiklinėje – jos bus naudojamos padažui.
  7. 6. Sutarkuokite imbierą ir susmulkinkite česnaką.
  8. 7. Į keptuvę su vištiena pridėkite ananasų gabalėlius, tarkuotą imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir šiek tiek cukraus.
  9. 8. Viską gerai išmaišykite, kad skoniai susijungtų.
  10. 9. Supilkite ananasų sultis į keptuvę, viską išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Troškinkite apie 15 minučių, kol vištiena įsigers saldžiarūgščio padažo skonio ir suminkštės.
  11. 10. Patiekite karštą su pasirinktomis garnyro rūšimis, pvz., virtais ryžiais.
  12. 11. Patiekalas puikiai tinka vakarienei su šeima arba draugų susibūrimams.SantraukaVištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu – tai nuostabaus skonio patiekalas, kurį nesunkiai paruošite. Šis receptas sujungia vištienos švelnumą su tropinių ananasų skoniu, o padažo sudėtyje esantis imbieras ir česnakas suteikia papildomo pikantiškumo.
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu

Airinė Jakovienė

Labai mūsų šeimos pamėgtas patiekalas. Tik paprikas mes dedame ne visada. :)
Atsakyti
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
(1)