2. Morką ir kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais, o svogūnus susmulkinkite.
3. Tada dubenėlyje išplakite kiaušinius.
4. Keptuvę su trupučiu aliejaus gerai įkaitinkite ir iškepkite kiaušinius.
5. Kitoje keptuvėje apkepkite morką, svogūnus, kumpį, berkite kukurūzus ir žirnelius. Kai viskas lengvai apkeps, suberkite ryžius, kiaušinį, gerai išmaišykite ir pagardinkite druska.
6. Vištienos juostelių paruošimas: Vištienos filė supjaustykite pailgais gabaliukais (stenkitės, kad būtų ploni). Šiek tiek pasūdykite.
7. Nedideliame indelyje sumaišykite tris šaukštus krakmolo ir keturis šaukštus vandens.
8. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jeigu norisi, kad vištiena būtų traški, aliejus privalo gerai įkaisti.
9. Vištienos juosteles pamirkykite krakmole (galite dar ir apvolioti sausame krakmole) ir kepkite aliejuje. Kepimo trukmė priklausys nuo juostelių dydžio, maždaug 3–5 minutes. Atkreipiame dėmesį, kad krakmolas kepdamas netaps auksinės spalvos kaip miltai.
10. Kai jau iškeps visos vištienos juostelės, pasiruoškite padažą. Sumaišykite vieną šaukštą krakmolo ir vieną šaukštą vandens. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pilkite pomidorų padažą ir suberkite cukrų. Gerai išmaišykite ir maišydami pilkite ištirpintą krakmolą su vandeniu, pagardinite ryžiu actu. Pagal savo skonį galima įdėti daugiau cukraus, acto arba įberti druskos.
11. Į pasiruoštą padažą suberkite vištienos juosteles ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų padažu. Patiekite su ryžiais ir skanaukite! ;)
12. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
13. Rekomendacija: Daugiau vištienos juostelių receptų rasite: Vištienos juostelės.
Eglė
Super skanu, tik aš dar užbėriau sezamo. Ačiū už puikų receptą.
Atsakyti
Eglė
Atsakyti