Kebabas pitoje su vištiena

2021-02-01 Autorius WorldRecipes.lt

Kebabas pitoje su vištiena
Šie kebabai pitoje yra tiesiog nuostabūs. Aš vien dėl jų perku šias duoneles. Skonis tiesiog puikus. Man asmeniškai daug skaniau, nei tie kurie yra įvynioti į lavašą.

Iš nurodytų ingredientų kiekio pagaminsite 3 kebabus. Pabandžiau paskaičiuoti, tai mano vienas kebabas turėjo maždaug 300 kcal, kas nėra labai jau daug, nes tai sveikesnis variantas. 

Ingredientai

    • "pita" duonelės: 3 (1 duonelė - ~12 centimetrų skersmens)
    • vištienos krūtinėlė: ~250 gramų
    • aliejus: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kario prieskoniai
    Daržovės (galite reguliuoti pagal savo skonį):
    • salotų lapai: kelių
    • saldžiosios paprikos: 0,5
    • kitos mėgstamos
    Padažui:
    • graikiškas jogurtas: 150 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • svogūnų laiškai: kelių
    • šviežios arba džiovintos prieskoninės žolelės
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais. į
  2. 2. Įpilkite į keptuvę maždaug vieną šaukštelį aliejaus ir pakepinkite vištieną.
  3. 3. Įberkite druskos pagal savo skonį ir kario prieskonių. Pabaikite kepti, kol vištiena bus iškepusi.
  4. 4. Tada susmulkinkite česnaką, svogūno laiškus, pagal savo skonį įberkite druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir viską sumaišykite su graikišku natūraliu jogurtu (mano buvo 2 procentimetrų riebumo).
  5. 5. Tuomet supjaustykite atskirai daržoves.
  6. 6. Pita duoneles pakaitinkite kelias minutes orkaitėje (kad jos šiek tiek išsipūstų).
  7. 7. Išėmę iš orkaitės nupjaukite galiukus (jos pasidarys tarsi kišenėlės) ir dėkite į pitos vidų daržoves, vištieną bei pasiruoštą padažą. Lepinkitės!