fetos sūris: ~150 gramų (galite keisti rikotos sūrio arba riebia grietine)
želatina: 20 gramų (jei naudojate lapelius, tuomet 2 lapeliai_
druska
pipirai
džiovintas bazilikas
pienas: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje pasidarome pomidorų-fetos salotas. Pomidorus nulupame bei per sietelį pertriname, kad būtų tik sultys be jokių priemaišų. Tada beriame truputį druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų. Jei naudojame fetą, druskos reikia tik itin mažai.
2. Fetą sumaišome su trupučiu pieno, kad gautųsi šiek tiek skystesnio pavidalo masė.
Reklama
3. Tuomet želatiną išbrinkiname vandenyje bei ištirpiname garų vonelėje. Ištirpintą želatiną, padaliname pusiau bei supilame į pomidorų ir fetos mases. Gerai išmaišome. Paimame indą, kuriame sluoksniuosime, idealiausia tai būtų stačiakampė forma lygiu dugnu. Pilame fetos masę, ant jos pomidorų masę, padedame į šaldymo kamerą, kad truputį sustingtų pomidorų sluoksnis, po to vėl pilame fetos masę, pomidorų masę ir taip sluoksniuojame, kol baigsis produktai, viršuje privalo būti pomidorų sluoksnis. Dedame į šaldytuvą, kol visiškai sustings, aš tai mėgstu pasidaryti iš vakaro. Šio užkandžio konsistencija nebus visiškai želatininė, tai minkštas, tačiau išlaikantis savo formą patiekalas.
4. Vištienos krūtinėlės suktinukai: Vištienos krūtinėlę pamušame, bet ne per plonai. Visus įdarui nurodytus produktus sumaišome bei išsikepame omletą. Prieš tai susmulkinus svogūną, saliero stiebą bei juos apkepinus. Kadangi aš turėjau dvi krūtinėles, omletą padalinau į dvi dalis, dėjau ant krūtinėlės ir susukau vyniotinukus, susukau į plėvelę, perrišau virvele (žiūrėkite nuotraukas žemiau).
5. Vyniotinukus kepame 190 laipsnių temperatūros orkaiteje maždaug 20 minučių. Iškepusius išvyniojame iš plevelės, supjaustome, dedame pomidorų/fetos salotas (formą darome kokios tik širdelė geidžia, aš pati išspaudžiau cilindro formos formele), prie jo dar pridėjau kubeliais supjaustytus agurkus, prie krūtinėlės galite naudoti mėgiamą padažą, aš šį kartą pakaitinau švelniąsias garstyčias su medumi, santykis 2:2. Skanaukite!