salotų lapai: didelės saujos (arba pekino kopūsto)
vyšniniai pomidorai: saujos
fetos sūris: 100 gramų
konservuoti persikai: nedidelės skardinės
druska
pipirai
Padažui:
alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
citrinos sultys: 2 valgomų šaukštų
balzaminis actas: 1 arbatinio šaukštelio
pesto padažas: 1 arbatinio šaukštelio
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje salotas arba pekino kopūstą suplėšome nedideliais gabaliukais, pomidoriukus perpjauname per pusę arba smulkiau, fetos sūrį bei persikus supjaustome kubeliais. Vištiena supjaustome nedideliais gabaliukais bei apkepiname su šiek tiek alyvuogių aliejaus bei žiupsneliu druskos ir pipirų.
2. Tuomet visus padažo ingredientus sumaišome bei gautą padažą užpilame ant salotų lapų arba pekino kopūsto, bei gerai išmaišome.
Reklama
3. Salotas dedame į lėkštę, ant virsaus uždedame dar šiltą vištieną, išdėliojame pomidoriukus, persikus, fetos sūrį bei viską apšlakstome su alyvuogių aliejumi. Skanaujame!