1. Aš šiame recepte visada stengiuosi naudoti keptus, o ne virtus, nes jie savyje turi daug daugiau burokėlio skonio.
2. Kepkite orkaitėje, nuplovę ir įvynioję į foliją, maždaug 60 minučių (aš pati dažniausiai juos iškepu kartu, kai kepu kokį kitą patiekalą, kad turėčiau ir nereiktų kepti atskirai).
Reklama
3. Avinžirnius išsirkite pagal instrukcijas ant pakelio: nuplautus mirkykite per naktį šaltame vandenyje, o po to maždaug 60 minučių virkite ant mažos ugnies, bet reikia ragauti, kad nepervirtų.
4. Po to burokėlius, agurkus ir svogūną susmulkinkite, dėkite avinžirnius, įspauskite citrinos sultis, dėkite majonezo bei grietinės.
5. Išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
6. Rekomendacija: Daugiau burokėlių salotų receptų rasite: Burokėlių salotos.