Pomidorų ir gražgarsčių salotos su Parmezano sūriu

2023-09-03 Autorius WorldRecipes.lt

Pomidorų ir gražgarsčių salotos su Parmezano sūriu
Itin paprastos salotos, bet kokybiški produktai nulemia jų labai skonį. Jei mėgstate rukolą, jums tikrai patiks. Aš jas valgiau su šviežia duonele, bet taip patiko, kad kitą dieną jas pakartojau ir patiekiau garnyrui su veršienos kepsneliais, keptais ant žarijų.

Ingredientai

    • rukolos (gražgarsčių) salotų: 100 gramų
    • pomidorų: 2
    • raudonųjų svogūnų: 0,5
    • parmezano sūrio: 50 gramų
    • alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • balzaminio acto: 2 arbatinių šaukštelių
    • garstyčių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druskos
    • juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rukolos lapelius nuplaukite ir nusausinkite.
  2. 2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus - smulkiais kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Iš acto, aliejaus ir garstyčių suplakite užpilą. Jį pagardinkite druska ir maltais pipirais.
  5. 4. Lėkštėse išdėliokite salotų lapus, pomidorų griežinėlius, suberkite svogūnų kubelius ir viską pašlakstykite padažu.
  6. 5. Ant viršaus užtarkuokite parmezano drožlių.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Šiltos itališkos perlinių kruopų salotos
(6)
Pačios skaniausios keptos vištienos salotos
(5)
Karštos wakame salotos (salad) su tofu ir jūros dumbliais
(1)