Vištienos suktinukas su įdarytu kalafiorų tešlos krepšeliu

2017-10-18 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos suktinukas su įdarytu kalafiorų tešlos krepšeliu

Ingredientai

    Vištienos suktinukams:
    • vištienos krūtinėlės: 2 (gausis 4 suktinukai)
    • druska
    • pipirai
    • majonezas
    • šviežias sūris su žolelėmis (tinka ir mocarela)
    • kukurūzų krakmolas
    Vištienos suktinukų aptepimui:
    • austrių padažas: 1 valgomojo šaukšto (arba tamsus sojų padažas)
    • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto (arba auksaspalvis sirupas)
    Kalafiorų tešlos krepšeliams:
    • kalafiorai: 200 gramų
    • sviestas: 80 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: ~170 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Krepšelių įdaras (tinka visos jūsų mėgstamos daržovės):
    • cukinijos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • liesa grietinėlė: 150 gramų
    • lydytas sūrelis: 100 gramų (pvz.: "Mildutė")
    • kapotos petražolės: 1 saujos
    • druska: trupučio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Viską dedame į lėkštę, pilame padažo ir skanaujame!
  2. 2. Padažui pasigaminti reikia, pakaitinti grietinėlę, tada sudėti lydytą sūrelį, kapotas petražoles bei truputį druskos. Viską gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Įdarui keptuvėje apkepame svogūną, česnaką bei šiaudeliais supjaustytą cukiniją, beriame prieskonių, truputį atvėsiname ir sudedame į krepšelių vidų. Daržoves galite naudoti kokias tik mėgstate.
  5. 4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros bei kepame apie 35 minutes, po 20 minučių, vištienos suktinukus aptepame austrių padažu/medumi mišiniu.
  6. 5. Tada vištienos krūtinėlę padaliname į dvi dalis, per maistinę plėvelę gerai išmušame. Pabarstome mėgstamais prieskoniais. Dedame šaukštelį majonezo bei ištepame visą krūtinėlės paviršių, ant jo uždedame juostelėmis supjaustytą sūrį. Susukame suktinuką, apvoliojame kukurūzų krakmole bei truputį apkepame įkaitintoje keptuvėje. Apkepimas apvoliojus kukurūzų krakmole, neleis suktinukams išsausėti bekepant orkaitėje.
  7. 6. Pasigaminame krepšelius. Rankas lengvai pamiltuojame, imame tešlos gabalėlį bei išklojame keksiukų formeles. Ne per plonai.
  8. 7. Pradžioje pasigaminame tešlą. Kalafiorą sutarkuojame per smulkią tarką.
  9. 8. Tuomet į tarkuotą kalafiorą įmušame kiaušinį, kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, beriame druskos. Po to suberiame miltus. Tešlą išminkome. Ji gaunasi ganėtinai minkšta, truputį kimbanti prie rankų. Taip paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Vištienos suktinukas su įdarytu kalafiorų tešlos krepšeliu
Chicken souvlaki - graikiškas vištienos šašlykas
(1)