Keptuvėje kepta sultinga vištienos krūtinėlė su paprikomis ir baziliku

2018-05-08 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepta sultinga vištienos krūtinėlė su paprikomis ir baziliku
Šitaip keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė gaunasi iš tiesų labai skani ir sultinga, o ir paruošti visai nesudėtinga. Man labai patiko ir tikrai taip gaminsiu ateityje.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • juodieji pipirai
    • svogūnai: 1
    • raudonosios paprikos: 2
    • česnakas: 6 skiltelių
    • šviežias bazilikas: 20 gramų
    • alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
    Padažui:
    • vanduo: 60 mililitrų
    • ryžių actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais bei sumaišome su krakmolu.
  2. 2. Tuomet svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
  3. svogūnai supjaustyti pusžiedžiais
    Reklama
  4. 3. Paprikas supjaustome juostelėmis. Susmulkiname česnako skilteles.
  5. 4. Tada gerai įkaitiname keptuvę (tobuliausia, jei turite wok keptuvę), įpilame maždaug 3 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus bei apkepame vištienos gabaliukus. Juos paskirstome keptuvėje, kad kiekvienas keptų atskirai. Kai vištiena truputį apskurs, atidedame ją lėkštę.
  6. 5. Po to į keptuvę įpilame 3 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, paprikas bei kepame, kol dailiai apskurs, tai yyra maždaug 3 minutes. Paskui sudedame česnaką bei kepame maždaug 60 sekundžių.
  7. 6. Į daržoves sudedame vištieną bei supilame padažą. Kaitiname maždaug 60 sekundžių, kai padažas užvirs. Išjungiame ugnį bei sudedame šviežio baziliko lapelius. Patiekiame su virtais ryžiais. Skanaujame!
  8. keptuvėje kepta sultinga vištiena su paprikomis ir baziliku
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos krūtinėlės receptų rasite: Vištienos krūtinėlės receptai.
Traški saldžiarūgštė vištiena
(87)
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)