1. Pradžioje gerai sumalkime žemės riešutus, suberkime juos į dubenėlį, tuomet įliekime vandens, aliejaus, dėkime pomidorų tyrės, smulkiai sukapoto česnako, įberkime druskos, pipirų, tada supilkime išspaustos citrinos sultis bei viską labai gerai sumaišykime.
2. Antrame etape vištienos krūtinėlę supjaustykime vidutinio dydžio kubeliais, įtrinkime prieskoniais (galime užberti ir smulkinto čiobrelio), apiberkime smulkiai supjaustyto česnako griežinėliais bei palikime maždaug pusvalandžiui. Vėliau suverkime vištienos gabalėlius ant iešmelių (po maždaug tris ar keturis gabalėlius).
Reklama
3. Galiausiai įkaitinkime keptuvę, įpilkime šiek tiek aliejaus, sudėkime į keptuvę vėrinukus ir gerai prispauskime. Pakepinkime abi puseles, kad šiek tiek apskrustų, apšlakstykime sojos padažu, tuomet uždenkime keptuvę dangčiu bei ant mažos kaitros palikime kepti kažkur 5 minutes. Po to palikime keptuvėje dar 6-7 minutėms, o į stalą patiekime su virtomis bulvėmis arba šviežiomis daržovėmis. Ragaujam! :)
4. Rekomendacija: Daugiau vištienos vėrinukų receptų rasite: Vištienos vėrinukai.